tirsdag 18. september 2012

Årets plommeavling


Vårt nye plommetre ga ikke store avlingen i år, men de få var i hverfall søte og gode!
 
Skal nå prøve å lage en plommesyltetøy som jeg deler oppskriftren på:

500 g plommer
0,5 dl vann 
2 dl sukker
1 kanelstang eller 1 ts kanel
0,5 dl rosiner (valgfritt, men siden jeg elsker rosiner beholder jeg de)
Certo

Del plommene og fjern steinene. Ha plommer, rosiner og kanelstang i en kjele med en halv desiliter vann. Kok opp under omrøring til plommene løses helt opp.

Ha i Certo og kok i 1 minutt, ha så i sukkeret og rør til det er helt oppløst. For mindre søtt syltetøy kan sukkermengden reduseres noe. Mos eller kjør med stavmikser dersom du vil ha mindre biter i syltetøyet.

Ha i rene glass samme sammen med kanelstang eller kanelpulver.
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails